2 weeks ago
3 min. čítania

7 mýtov o modulárnych domoch

Existuje množstvo mýtov a mylných predstáv o modulárnych domoch. Ak uvažujete o modulárnej stavbe, my Vám ich pár predstavíme a vyvrátime.

Existuje množstvo mýtov a mylných predstáv o modulárnych domoch. Ak uvažujete o modulárnej stavbe, my Vám ich pár predstavíme a vyvrátime.

Mýtus č. 1: Sú rovnaké ako prívesy/mobilné domy

Modulárne domy sa líšia od „mobilných domov“. Prívesy sú v konečnom dôsledku určené ako dočasné bývanie (ktoré sa príliš často stáva trvalým). Modulárne domy sú skutočné domy, ktoré sa vyrábajú mimo staveniska vo výrobnom závode a potom sa montujú a finalizujú na stavenisku. Dokončený modulárny dom je na nerozoznanie od tradične postaveného domu podobnej veľkosti a štýlu.

Mýtus č. 2: Nie sú také bezpečné

Modulové domy spĺňajú rovnaké stavebné normy ako tradične stavané domy. Odolávajú požiarom, zemetraseniam, hurikánom a iným prírodným katastrofám. V skutočnosti si modulárne domy často vyberali ľudia, ktorí opäť stavajú svoje domovy po prírodných katastrofách, pretože proces výstavby je oveľa rýchlejší. V skutočnosti sú normy uplatňované na modulárne domy často prísnejšie, ako musia spĺňať tradiční stavitelia.

Mýtus č. 3: Sú škaredé

Opak je však pravdou! Ako už bolo spomenuté, modulárne domy sú na nerozoznanie od tradične postavených domov. Môžete si vybrať z rôznych prevedení, ktoré budú vyhovovať vášmu vkusu a zapadnú do vášho okolia. Modulárne domy môžu byť postavené s tromi poschodiami a so všetkými akcentmi, ktoré by ste mohli chcieť. Individuálnym požiadavkám zákazníkov sa medze nekladú. Pri výstavbe je možné použiť všetky typy materiálov ako drevo, kov, rôzne syntetické materiály a ich ľubovoľné kombinácie, ako v interiéry, tak aj v exteriéry. Jediným obmedzením je, že nákladný automobil musí mať prístup k vášmu pozemku.

Mýtus č. 4: Sú malé

Nie, nie sú. Modulárne domy nie sú primárne určené na relokáciu, i keď to nie je nemožné. Ak je to potrebné, môže sa tento typ stavby rozobrať na jednotlivé moduly a každý modul premiestniť do inej lokality. Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa tvaru, či veľkosti budúcej stavby, jediným obmedzením je fin

Mýtus č. 5: Sú určené pre ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť lepšie bývanie

Aj keď je pravda, že väčšina modulárnych stavieb môže byť postavená lacnejšie ako domy stavané na mieste, cca. 10-20 %. Ale hlavným dôvodom výberu modulárnej stavby je skôr rýchlosť výstavby než cena.

Mýtus č. 6: Sú vyrobené z lacnejších materiálov

Kvalita použitých stavebných materiálov je rovnaká a častokrát i vyššia v porovnaní s klasickou, murovanou stavbou. Znížené náklady na výstavbu vyplývajú zo skutočnosti, že ich výroba, montáž a finalizácia zaberie menej času a nie rozdiely  v kvalite použitých materiálov. Vzhľadom na kontrolované výrobné  prostredie, v ktorom sú stavané modulárne domy, materiály nie sú vystavené živlom.

 

Mýtus č. 7: Nevydržia tak dlho

Modulárne domy sa stali populárnymi v päťdesiatych rokoch minulého storočia kvôli potrebe rýchlo postaviť bývanie po 2. svetovej vojne a veľa z týchto domov je stále obývaných. Novostavba modulárneho domu má rovnakú, ak nie vyššiu životnosť a bude si držať svoju  hodnotu, rovnako ako iné typy nehnuteľností.


Ďalšie zaujímavé články

Prečo si vybrať modulárnu výstavbu?

Stavba prebieha v suchom prostredí nezávisle od počasia vo výrobnej hale a následne pokračuje montážou na mieste stavby, čím je neporovnatľne rýchlejšia ako klasická murovaná stavba.

Zobraziť

7 mýtov o modulárnych domoch

Existuje množstvo mýtov a mylných predstáv o modulárnych domoch. Ak uvažujete o modulárnej stavbe, my Vám ich pár predstavíme a vyvrátime.

Zobraziť

Máte otázku?

Vyplňte formulár a budeme Vás spätne v čo najkratšom čase kontaktovať.

Napíšte nám

alebo nám

Zavolajte